Voedselkollektief-VoKo-Almere

Het Voedselkollektief Almere verkocht biologische producten in bij boeren uit Flevoland en distribueerde deze voor een eerlijke prijs aan consumenten.

Hun missie was: Lokale, biologische producten verkopen met een eerlijke prijs voor de boer én de consument.

Het Voedselkollektief Almere (Voko Almere) verkocht biologische producten zoals groenten, fruit, rauwe melk en eieren direct van boeren in de omgeving. Deze producten konden voor een eerlijke prijs gekocht worden door leden van het kollektief.

Iedere twee weken werd er een bestellijst gestuurd naar de leden, de leden konden dan zelf kiezen wat en hoeveel ze wilden bestellen. De bestellingen konden op woensdagmiddag van 16.00 tot 18.00 opgehaald worden aan de Discuslaan in Tussen de Vaarten Noord.

Van de leden van het kollektief werd wel verwacht dat zij af en toe mee hielpen met bijvoorbeeld de pakketten inpakken, in ruil daarvoor konden de leden voor een klein bedrag biologische producten kopen. Het voedselkollektief had geen winstoogmerk.

 Zie ook De Kaazzaak, De Kemphaan, De stadsboerderij, Kersenboertje, Natuurwinkel Almere, Warmoezerij Warrink in AlmereVoedselkollectief-Voko-Almere op Internet.