Rode-kool-salade recept

Een verrassende Rode-kool-salade!  Wellicht is het maken van een salade niet het eerste waar je aan denkt bij deze groente. Toch is het de moeite waard eens te variëren met de gezonde kool. Elders op onze site lees je trouwens hoe je rode kool gebruikt in een gezonde smoothie. Op deze pagina leggen we uit hoe je er een heerlijke salade van maakt. 

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 el vloeibare honing 
 • 4 el citroensap
 • 300 g rode kool, in dunne reepjes
 • 4 el rozijnen
 • 2 handsinaasappels
 • 50 g walnoten, gepeld en grof gehakt Hoofdingredient van de Rode-kool-salade

Bereidingswijze

 • Maak in een ruime kom een dressing van de honing en het citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe
 • Schep de rode kool en de rozijnen erdoor
 • Laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt
 • Schil de sinaasappels (zie video) met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool
 • Meng tot slot de appel en de noten door de rodekool


Variatietips

 • Eventueel zijn ook nog andere ingrediënten goed te combineren in deze salade, zoals paprika, tomaat, een bosuitje en kaas!  
 • De salade zelf is vegetarisch, maar smaakt ook heerlijk bij winters suddervlees! 


De meeste mensen pellen een sinaasappel met de hand of snijden hem doormidden en maken er zo parten van. Wanneer je het vruchtvlees te taai vindt of gewoon niet kunt gebruiken in een recept, zoals in onze salade, kun je deze beter schillen. In deze video zie je een goede instructie:


Meer informatie over de ingrediënten in de rode-kool-salade


Aangeboden door Gewichtsconsulente Linda Oskam

  Stuur Linda een mail en ontvang haar gratis nieuwsbrief!
info@gewichtsconsulentelindaoskam.nl

‘Gewoon Doen’ is het motto! Een gezonde leefstijl, met aandacht voor voeding én beweging, wordt een gewoonte waar je je er goed bij voelt. Advies, coaching en begeleiding krijgt u van gewichtsconsulente en bewegingsdeskundige Linda Oskam (lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). 

Veel mensen worstelen dagelijks met hun voeding. Elke dag denken we aan eten, te veel eten, verleidingen, aankomen, afvallen, diëten, de weegschaal, jojo-en, frustraties.. enzovoorts! Een gezond voedingspatroon bereik je door èn een gezond eetpatroon èn voldoende beweging èn mensen die je helpen om je daaraan te houden. En of je nu juist wilt aankomen of wilt afvallen: Ik kan je daarbij helpen! 

Als persoonlijke coach begeleid, motiveer en adviseer ik je om een afgesproken doel te bereiken. Het gaat erom dat je zèlf je eet- en beweegpatroon gaat beïnvloeden op een manier die bij jouw persoonlijke situatie past. Zodat dit een gezonde gewoonte wordt waar je je goed bij voelt en die je ook over 10 jaar nog vol kunt houden! 

Met een praktijkvestiging in Woerden (regio Utrecht) en begeleidings-mogelijkheden via Skype, telefoon en/of per mail, wordt de persoonlijke begeleiding door heel Nederland mogelijk! 

Bent u geïnteresseerd in de begeleiding bij uw voedingspatroon, of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op door te mailen naar info@gewichtsconsultelindaoskam.nl of te bellen naar 06-25124026


 F Facebook.com/GewichtsconsulenteLindaOskam