Rode-kool-smoothie

Informatie 

In deze rode-kool-smoothie is een halve avocado verwerkt. Veel mensen denken dat deze vrucht een dikmaker is. Het klopt dat de avocado redelijk wat kilocalorieën bevat: zo’n 170 tot 180 per halve (100 gram), maar de vetten in de avocado zijn vooral gezond en goed voor het cholesterolgehalte. Daarbij krijg je dankzij de avocado ook veel vezels en vitamines binnen. Vooral het mineralengehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten.

Zodra je een avocado van zijn schil ontdoet, wordt het vruchtvlees snel bruin. Door de pit bij het vruchtvlees te houden of een beetje citroensap toe te voegen kun je dit tegengaan. 

Ingrediënten

(voor 1 Persoon)

 • 150 gram rode kool 
 • 2 kleine appeltjes 
 • ½ avocado 
 • 50 ml water 
 • 50 ml melk/sojamelk 

Bereidingswijze

 • Snijd de rode kool en de appeltjes in stukjes 
 • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het resterende vruchtvlees ook in stukjes. 
 • Doe de ingrediënten in de blender en schenk het water en de melk erbij. 
 • Mix alles goed door 
 • Je kunt naar eigen gewenste hoeveelheid water toevoegen: hoe meer water, hoe drinkbaarder de smoothie! 
 • Giet de rode-kool-smoothie in een groot glas en drink smakelijk! 


Meer informatie over de ingrediënten in de rode-kool-smoothieAangeboden door Gewichtsconsulente Linda Oskam

  Stuur Linda een mail en ontvang haar gratis nieuwsbrief!
info@gewichtsconsulentelindaoskam.nl

‘Gewoon Doen’ is het motto! Een gezonde leefstijl, met aandacht voor voeding én beweging, wordt een gewoonte waar je je er goed bij voelt. Advies, coaching en begeleiding krijgt u van gewichtsconsulente en bewegingsdeskundige Linda Oskam (lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). 

Veel mensen worstelen dagelijks met hun voeding. Elke dag denken we aan eten, te veel eten, verleidingen, aankomen, afvallen, diëten, de weegschaal, jojo-en, frustraties.. enzovoorts! Een gezond voedingspatroon bereik je door èn een gezond eetpatroon èn voldoende beweging èn mensen die je helpen om je daaraan te houden. En of je nu juist wilt aankomen of wilt afvallen: Ik kan je daarbij helpen! 

Als persoonlijke coach begeleid, motiveer en adviseer ik je om een afgesproken doel te bereiken. Het gaat erom dat je zèlf je eet- en beweegpatroon gaat beïnvloeden op een manier die bij jouw persoonlijke situatie past. Zodat dit een gezonde gewoonte wordt waar je je goed bij voelt en die je ook over 10 jaar nog vol kunt houden! 

Met een praktijkvestiging in Woerden (regio Utrecht) en begeleidings-mogelijkheden via Skype, telefoon en/of per mail, wordt de persoonlijke begeleiding door heel Nederland mogelijk! 

Bent u geïnteresseerd in de begeleiding bij uw voedingspatroon, of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op door te mailen naar info@gewichtsconsultelindaoskam.nl of te bellen naar 06-25124026


 F Facebook.com/GewichtsconsulenteLindaOskam