Makreel-schoonmaken


Makreel-schoonmaken handen

Een gerookte makreel-schoonmaken hoe doe je dat?


Het schoonmaken van een hele makreel kan even wat oefening vergen, maar met de juiste stappen is het goed te doen. Op deze pagina leggen we uit hoe je een gerookte, hele makreel schoonmaakt en ontdoet van huid en graten. 

Vis schoonmaken


Voorbereiding Zorg ervoor dat je een schone, goed verlichte werkruimte hebt om te werken. Was je handen grondig voordat je begint. Laat de gerookte makreel op kamertemperatuur komen voor het beste resultaat en de lekkerste vis! 


1. Gerookte makrelen zijn meestal al voorzien van een snede over de lengte, vouw de makreel open. Je kunt nu de grote graat in het midden zien zitten. 


2. Verwijder de graat voorzichtig, zodat het heel is en het lieste in een of enkele keren eruit gaat


3. Uit de opengevouwen makreel kun je nu ook voorzichting de botten verwijderen, haal ook alle kleine botten weg. Eventuele losse graten die je nog ziet zitten kun je meteen verwijderen4. Nadat je de graten en botten hebt verwijderd, kun je de gerookte makreel uit de huid pakken. Op kamertemperatuur zit het witte vlees vaak los en pak je het er makkelijk af


5. Het wiite visvlees kun je in een schaal of bord leggen. Dit is de schoongemaakte gerookte makreel die klaar is om te worden geserveerd of verwerkt.


Makreel-schoonmaken


Tip Je kunt makreel als snack op zichzelf eten, maak ook toevoegen aan salades, pasta's, spreads of andere gerechten.
Your first block of text...

Your second block of text...