Zelf-een-bruschetta-maken Lekker!


Inleiding Zelf-een-bruschetta-maken doe je in een handomdraai met het recept op deze pagina. Simpel gemaakt en heerlijk genieten. Van origine zijn het gegrilde broodjes die met knoflook ingesmeerd, en met extra virgine olijfolie, zout en peper besprenkeld worden. Het is een typisch voorgerecht, maar ook worden de broodjes als tussendoortjes gegeten. Het woord is afgeleid van bruscare, wat op 'op kolen geroosterd' betekend. 

Benodigdheden (1 persoon)

  • 2 plakken (wit)brood
  • 2 goed rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bereiden Toast de beide plakken brood goudbruin en pel de teentjes knoflook. Wanneer de plakken brood bruin zijn en niet te donker, wrijf dan de teentjes over het brood heen. Het brood neemt het sap en daarmee ook het aroma op van de knoflook. Spoel de beide tomaten af en maak ze (met keukenpapier) droog. Snij er kleine blokjes van en leg deze op de geroosterde pakken brood. 

Spoel de blaadjes basilicum onder de kraan schoon en schud het aanhangend vocht er vanaf. Snij of scheur de blaadjes in kleine stukjes. Strooi de stukjes basilicum vervolgens over de broodjes met tomatenstukken. Bestrooi de broodjes naar smaak met een klein beetje zout.

Sprenkel tenslotte ietwat olijfolie over de broodjes en strooi er een klein beetje peper naar smaak over. De broodjes zijn nu klaar en kunnen geserveerd worden. Zie afbeelding: Bruschetta.

Informatie Dit is een gezond en bovendien lekker tussendoortje. Voor een extra smakelijk broodje kun je het beste een tomatensoort nemen met veel smaak. Roma- of trostomaten zijn doorgaans rijker van smaak dan de gewone ronde tomaat. Wanneer er meer tijd is voor de bereiding van de broodjes, bestrooi dan de blokjes tomaat met zout en laat ze ongeveer een uur staan uitlekken. Op deze manier worden de tomatenblokjes nog smaakvoller. 

Zelf-een-bruschetta-maken lees meer over de gebruikte ingredi├źnten. 

Fruitknop-Rechts-april
Lang rechts