Yoghurtsmoothie-met-spinazie, sinaasappel, banaan en zaden 

Een heerlijke yoghurtsmoothie-met-spinazie, sinaasappel, banaan en zaden! 

Chia zaad wordt door velen gezien als ‘superfood’. Onder “superfoods” verstaan we voedsel die hoge waarden van gezonde voedingsstoffen bevatten en die goed zijn voor onze gezondheid. Van chia zaad is bijvoorbeeld bekend dat het onder andere 8 keer meer omega-3 vetzuren bevat dan zalm, 5 keer meer calcium dan halfvolle melk en 14 keer meer magnesium dan de supergroente broccoli.

Er is toch nog wel een kanttekening te plaatsen bij chia zaden: zo kan het allergische reacties veroorzaken en wordt het zwangere en zogende vrouwen afgeraden de zaden te gebruiken. Bovendien werkt het bloedverdunnend, waardoor mensen die problemen hebben met de bloeddruk of al bloedverdunners gebruiken deze superfood beter kunnen laten staan! 

Ingrediënten (1 persoon)

  • 150 gram spinazie 
  • 2 geperste sinaasappels 
  • 1 banaan 
  • 150 ml yoghurt 
  • 1 eetlepel lijnzaad 
  • 1 theelepel chia zaad 

Bereidingswijze yoghurtsmoothie-met-spinazie, sinaasappel, banaan, en zaden:

  • Snijd de spinazie en de banaan in stukjes en pers de sinaasappelen. 
  • Doe de ingrediënten in de blender en voeg hier de yoghurt aan toe. 
  • Giet de smoothie in een groot glas en geniet van je supersmoothie! 


Meer informatie over de ingrediënten in de Yoghurtsmoothie-met-spinazie, sinaasappel, banaan en zaden.


Aangeboden door Gewichtsconsulente Linda Oskam

  Stuur Linda een mail en ontvang haar gratis nieuwsbrief!
info@gewichtsconsulentelindaoskam.nl

‘Gewoon Doen’ is het motto! Een gezonde leefstijl, met aandacht voor voeding én beweging, wordt een gewoonte waar je je er goed bij voelt. Advies, coaching en begeleiding krijgt u van gewichtsconsulente en bewegingsdeskundige Linda Oskam (lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). 

Veel mensen worstelen dagelijks met hun voeding. Elke dag denken we aan eten, te veel eten, verleidingen, aankomen, afvallen, diëten, de weegschaal, jojo-en, frustraties.. enzovoorts! Een gezond voedingspatroon bereik je door èn een gezond eetpatroon èn voldoende beweging èn mensen die je helpen om je daaraan te houden. En of je nu juist wilt aankomen of wilt afvallen: Ik kan je daarbij helpen! 

Als persoonlijke coach begeleid, motiveer en adviseer ik je om een afgesproken doel te bereiken. Het gaat erom dat je zèlf je eet- en beweegpatroon gaat beïnvloeden op een manier die bij jouw persoonlijke situatie past. Zodat dit een gezonde gewoonte wordt waar je je goed bij voelt en die je ook over 10 jaar nog vol kunt houden! 

Met een praktijkvestiging in Woerden (regio Utrecht) en begeleidings-mogelijkheden via Skype, telefoon en/of per mail, wordt de persoonlijke begeleiding door heel Nederland mogelijk! 

Bent u geïnteresseerd in de begeleiding bij uw voedingspatroon, of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op door te mailen naar info@gewichtsconsultelindaoskam.nl of te bellen naar 06-25124026


 F Facebook.com/GewichtsconsulenteLindaOskam