Vijlen-Limburg

Plan je route op maps.google.nl

Landgoed Wingberg Rundvlees (Hereford koeien)

Tegenwoordig lopen er een twintig zoogkoeien, kalfjes, stiertjes en osjes rond, op de boerderij en weilanden. Om de drie maanden wordt er geslacht zodat iedereen kan genieten van dit lekkere vlees.


Wingbergerhoeve IJs, aardbeien-, pruimen-, frambozen- en kruisbessenjam, stroop

Bij de Wingbergerhoeve staat de alom bekende ijskraam. De Bourgondische leefwijze van de Limburger vindt hier zijn uitwerking. De ijsporties worden dan ook niet strak afgemeten maar zijn altijd ruim. Het ijs met vers fruit uit de regio zijn zeer zeker een aanrader.

Het verse fruit wordt ook apart verkocht en daarnaast ook verwerkt in lekkere streekproducten al naar gelang wat het seizoen biedt. Een selectie van streekproducten is o.a. aardbeien-, pruimen-, frambozen- en kruisbessenjam. De Jams bestaan uit vers fruit en 33% geleisuiker.

Daarnaast wordt er van ons eigen fruit ook appel-peren stroop (in het Limburgs 'zeem') gemaakt. De Stroop wordt nog steeds in oude koperen ketels gekookt. De Stroop is gemaakt van puur fruit zonder enige toevoegingen.

Aanmelden voor gratis vermelding op Productenvandeboer.nlInfo Vijlen-Limburg ligt hoog op het Plateau van Vijlen, op een hoogte van ongeveer 195 meter. Door de hoge ligging in het uiterste zuidoosten van Nederland is Vijlen de plaats waar meestal de eerste sneeuw valt en tevens de meeste sneeuw per jaar. 

(Bron: nl.wikipedia.org)

Heb jij een aanvulling voor Vijlen-LimburgLaat het ons weten. Bedankt!