Nijeholtwolde-Friesland

Plan je route op maps.google.nl

Zoogkoe en Zorgboerderij Phoenix Natuurvlees, jam, appelsap

Onder de rook van Wolvega, met uitzicht op Heerenveen, ligt tussen de weilanden Zoogkoeienbedrijf en Zorgboerderij Phoenix in Nijeholtwolde.

Wij, Elsco van den Berg en Irma Wiegersma, verkopen "Puur Stellingwarfs" natuurvlees. Ook bieden wij dagbesteding op het bedrijf. De veestapel bestaat hoofdzakelijk uit Fries Roodbont Vee. Zodra het gras weer begint te groeien grazen ze in de wei. In de winter scharrelen ze in een potstal op een laag stro.Wij gebruiken geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De bemesting vind plaats door middel van vaste mest.

In het voorjaar zijn we actief bezig met weidevogelbeheer en maaien pas wanneer de jonge vogels uitgevlogen zijn. Naast de koeien hebben wij nog wat hobbydieren. Tevens hebben wij een moestuin, een grote tuinkas en een boomgaard met hoogstamfruitbomen en bessenstruiken.

Wij verkopen vlees van koeien die op een natuurlijke wijze worden gehouden. Ze krijgen de kans om rustig te groeien. We laten de natuur zoveel mogelijk zijn eigen gang gaan. Koeien zijn gemaakt om gras te eten, ze krijgen hoofdzakelijk kruidenrijk natuurgras. Dit hebben ze nodig om goed te kunnen herkauwen. De kalveren blijven bij de moeder lopen en kunnen ieder moment als ze willen melk drinken bij de moeder. Ze krijgen geen Kunstmelk.

Wij gebruiken bijna geen antibioticum, alleen als het echt nodig is. Onze koeien lopen zoveel mogelijk buiten. Alle koeien behouden hun hoorns. Ook het slachten van onze koeien houden wij zicht bij huis. Ze worden geslacht bij een slager in Oosterwolde.

Wij verkopen het vlees van ons Fries Roodbonte veestapel rechtstreeks vanuit ons winkeltje op de boerderij. Het vlees dat wij verkopen is diepgevroren. Onze openingstijden zijn woensdag van 13:00 tot 16:00, vrijdag van 17:00 tot 20:00 en zaterdag van 09:00 tot 12:00. Als u op een ander tijdstip wilt komen kunt u altijd even bellen of mailen. Vaak is er wel iemand thuis. Naast het rundvlees verkopen wij vaak ook groente uit onze eigen moestuin en kas. En zelf gemaakte producten zoals: jam en appelsap.Aanmelden voor gratis vermelding op Productenvandeboer.nl