Kropswolde-Groningen


Mulder Pot Meel en bloem van spelt, cake- en pannenkoekenmixen. Veel producten met keurmerk. Gegarandeerd Groningen. 

De grondstoffen tarwe en rogge worden zo dicht mogelijk bij huis gekocht, mits ze van goede kwaliteit zijn. Het kan best zijn dat de kwaliteit die wij zoeken, zo ver van huis ligt, dat de tarwe en rogge bijvoorbeeld uit Duitsland of Frankrijk moet komen. 

De tarwe en rogge wordt na ontvangst in de molen gereinigd met speciale reinigers voor graan. Daarna wordt het gemalen tussen de molenstenen.

Als het graan gemalen is kan het meel gezeefd (gebuild) worden. Wat door de zeef heen gaat is de witte bloem, en wat niet door de zeef gaat zijn de zemelen. De bloem komt dan in een meelmenger. In de meelmenger kan het de bloem gemengd worden met allerlei zaden, pitten, vruchten, enzovoort. Afhankelijk van het recept welke er gemaakt moet worden.

Als alles goed gemengd is verpakken wij het in zakken van diverse grootte, van 400 gram tot 25 kilo. Grote zakken worden meestal afgenomen door bakkerijen en grootkeukens. (molenmulderpot.com)
Aanmelden voor gratis vermelding op Productenvandeboer.nl

Info Kropswolde-Groningen In de 17e, 18e en het begin van de 19e eeuw bestond Kropswolde vooral uit een groot aantal, fraai aangelegde, landerijen van hooggeplaatste burgers uit onder meer Groningen en Hoogezand. In 1773 werd de huidige kerk gebouwd. De toren daarvan dateert uit 1888.

(Bron: nl.wikipedia.org)

Heb jij een aanvulling voor Kropswolde-Groningen? Laat het ons weten. Bedankt!