Kopen bij de boer!


Ontdek je provincie. Overal in Nederland worden op ambachtelijke wijze de lekkerste producten gemaakt. Of het nu om aardappelen, groente en fruit gaat of om zuivel en vlees. Van wijnen tot bier, van aardbeien tot asperges. Lokaal vind je het verschil, het bijzondere, verfijnde of juist helemaal biologisch gemaakte product. Veelal wordt het in een sfeervolle ambiance aangeboden. De smaak van de omgeving vind je in de buurt. Dichterbij dan je denkt!

Neem een voorproefje in je eigen provincie of elders in Nederland. Bezoek de website van het lokale bedrijf en lees meer over de achtergronden, drijfveren en het werk. Leer de diverse streekproducten kennen en probeer ze uit. Gemaakt door de kenner uit de streek zelf. Het echte ambacht. Eerlijk en zonder te overdrijven. 

Productenvandeboer Steeds vaker zie je boeren en andere lokale bedrijven ervoor kiezen om rechtstreeks aan de consument te verkopen. De prijzen aan de boerderij of het plaatselijke bedrijf zijn doorgaans lager dan in de reguliere handel. De goederen komen uit de eerste hand en zijn daarom vaak verser.

Waar kun je de verse oogst, de zuivel en het (natuur)vlees in de buurt verkrijgen? Waar zit die ene speciaalzaak voor dat lekkerste steekproduct? Welke specialiteiten kan ik waar vinden? AL deze vragen vind je hier. We hebben de adressen overzichtelijk en per provincie verzameld.

Kinderen komen tegenwoordig zelden of nooit op een plaats waar hun eten vandaan komt. Vaak weten ze niet beter dan dat het gewoon gehaald wordt in de supermarkt. Een bezoek aan een boerderijwinkel heeft daarom een extra waarde wanneer je dit samen met je kinderen of kleinkinderen doet. Zij zien met eigen ogen waar groenten, fruit, vlees, zuivel en andere voedingsmiddelen nu werkelijk vandaan komen. Alleen wanneer zij dit ervaren, zullen ze het echt begrijpen. Een uitgelezen kans om hen dit mee te geven! 

Naast "gewone" boeren en bedrijven, vind je ook aanbieders die biologisch (en biologisch-dynamisch) produceren. Het overzicht geeft alle bedrijven weer. Ga voor meer informatie over de productiemethode en het assortiment naar de boerderijwinkel van je keuze. Tot ziens!

Fruitknop-Rechts-april