Groenten in september


In de maand september biedt Nederland een overvloed aan heerlijke groenten, zowel van eigen bodem als geïmporteerd. Deze groenten zijn op hun best en brengen kleur en smaak in de herfstkeuken. Laten we eens kijken naar enkele van de meest geliefde Nederlandse groenten die je kunt verwachten tijdens deze seizoensmaand.


Boerenkool wide micro

Boerenkool Hoewel boerenkool traditioneel geassocieerd wordt met de winter, is het vaak al in september beschikbaar. Het is een gezonde bladgroente en wordt meestal gebruikt in de oer-Hollandse stamppot


Wortelen Wortelen zijn het hele jaar door beschikbaar, maar ze zijn in september op hun best. Je kunt ze rauw eten, in salades verwerken of in verschillende gerechten koken.

Prei Prei is een veelzijdige groente die in september geoogst wordt. Het kan worden gebruikt in soepen, stoofschotels en ovenschotels.

Bloemkool Bloemkool is ook een groente die in september goed verkrijgbaar is. Je kunt het roosteren, koken, pureren of gebruiken in curry's.

Paprika's Paprika's zijn over het algemeen beschikbaar gedurende het hele jaar, maar ze zijn in september op hun hoogtepunt qua smaak en versheid.

Tomaten Tomaten zijn een zomerse groente en zijn nog steeds verkrijgbaar in september. Ze zijn geweldig in salades, sauzen en als snack.

Courgette Courgette is een andere groente die goed gedijt in de late zomer en vroege herfst. Het kan worden gebruikt in roerbakgerechten, pasta's en gegrild.

Spinazie Spinazie is beschikbaar in september en is een uitstekende bron van vitaminen en mineralen. Het kan worden gebruikt in salades, smoothies en als bijgerecht.

Snijbonen Snijbonen zijn een populaire zomergroente die nog steeds beschikbaar is in september. Ze kunnen worden gestoofd, gekookt of geroerbakt.


Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van groenten ook afhankelijk kan zijn van de regio waarin je woont en de weersomstandigheden in een bepaald jaar. Het is altijd het beste om te kijken naar wat er lokaal wordt aangeboden, omdat seizoensgebonden groenten vaak verser en smaakvoller zijn.


Your second block of text...