Seizoensfruit. Welk fruit-in-maart?

In maart zijn er verschillende soorten fruit die goed verkrijgbaar zijn en lekker smaken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.


Enkele voorbeelden van fruit-in-maart geven we hieronder: 

Appels

In Nederlands kunnen erg goed appels geteeld worden. Het klimaat bij ons is er zeer geschikt voor. Met name boeren in Gelderland, Utrecht, Zeeland, Flevoland en Noord Holland verkopen appels rechtsteeks vanaf het bedrijf. Op de meeste bedrijven worden zowel appels als peren geteeld.  

Peren

In Nederland zijn we natuurlijk, vanwege het ideale klimaat, erg bekend met de peer. In de regio's Gelderland, Utrecht, Zeeland, Flevoland en Noord-Holland vind je veel telers. Conference is een veel gekweekte peer-soort. Gekoeld zijn peren enkele weken (maximaal 3) houdbaar.

Kiwi's

Kiwi's zijn vaak verkrijgbaar gedurende het hele jaar, inclusief maart. Ze zijn rijk aan vitamine C en hebben een verfrissende smaak.

Kiwi September

Bananen

Bananen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en bieden een goede bron van kalium en andere voedingsstoffen. 

Bananen September

Sinaasappels

Citrusvruchten zoals sinaasappels, mandarijnen en grapefruits zijn in maart vaak op hun best. Ze zijn rijk aan vitamine C en hebben een verfrissende smaak.

sinaasappel.gif


Fruit in maart

Welk fruit je ook kiest, het is altijd een goed idee om te kijken naar wat er op dat moment vers en in het seizoen is in jouw regio.

Fruitknop-Rechts-april