Gezonde broccoli-banaan-smoothie

De broccoli-banaan-smoothie! Gemiddeld gooien consumenten ongeveer 14% van het gekochte voedsel weg per persoon per jaar. Dit komt neer op ongeveer 50 kilo voedsel. Dit is nog exclusief dranken die we door de gootsteen spoelen. 

Zonde om eetbaar voedsel weg te gooien, toch? Daarom een recept met een ingrediënt wat normaal gesproken in de prullenbak verdwijnt: de broccolistronk! Naast het gebruik in deze smoothie, wordt de broccolistronk ook wel gebruikt om soep mee te koken. Misschien een leuk idee voor een volgende keer dat de broccoliroosjes op het menu staan..? 

Ingrediënten

  • Ongeveer 100 gram stronk van de broccoli 
  • 80 gram banaan 
  • +/- 100 ml amandelmelk 
  • Water

Bereidingswijze

  • Haal de buitenste kant van de stronk en snijd de rest van de broccolistronk en de banaan in kleine stukjes 
  • Doe de ingrediënten in de blender en schenk de amandelmelk erbij 
  • Mix alles goed door 
  • Je kunt naar eigen gewenste hoeveelheid water toevoegen: hoe meer water, hoe drinkbaarder de smoothie! 
  • Giet de smoothie in een groot glas en drink smakelijk!


Meer informatie over de ingrediënten in de broccoli-banaan-smoothie


Aangeboden door Gewichtsconsulente Linda Oskam

  Stuur Linda een mail en ontvang haar gratis nieuwsbrief!
info@gewichtsconsulentelindaoskam.nl

‘Gewoon Doen’ is het motto! Een gezonde leefstijl, met aandacht voor voeding én beweging, wordt een gewoonte waar je je er goed bij voelt. Advies, coaching en begeleiding krijgt u van gewichtsconsulente en bewegingsdeskundige Linda Oskam (lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). 

Veel mensen worstelen dagelijks met hun voeding. Elke dag denken we aan eten, te veel eten, verleidingen, aankomen, afvallen, diëten, de weegschaal, jojo-en, frustraties.. enzovoorts! Een gezond voedingspatroon bereik je door èn een gezond eetpatroon èn voldoende beweging èn mensen die je helpen om je daaraan te houden. En of je nu juist wilt aankomen of wilt afvallen: Ik kan je daarbij helpen! 

Als persoonlijke coach begeleid, motiveer en adviseer ik je om een afgesproken doel te bereiken. Het gaat erom dat je zèlf je eet- en beweegpatroon gaat beïnvloeden op een manier die bij jouw persoonlijke situatie past. Zodat dit een gezonde gewoonte wordt waar je je goed bij voelt en die je ook over 10 jaar nog vol kunt houden! 

Met een praktijkvestiging in Woerden (regio Utrecht) en begeleidings-mogelijkheden via Skype, telefoon en/of per mail, wordt de persoonlijke begeleiding door heel Nederland mogelijk! 

Bent u geïnteresseerd in de begeleiding bij uw voedingspatroon, of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op door te mailen naar info@gewichtsconsultelindaoskam.nl of te bellen naar 06-25124026


 F Facebook.com/GewichtsconsulenteLindaOskam