Beesel-Limburg

Plan je route op maps.google.nl


De Historische Groentehof Vergeten groenten

De boer ploegde voort, één met de aarde zoals zijn grootouders en ouders ook al waren. In 2003 is het Jac Nijskens die de draad oppakt en de varkensboerderij van zijn ouders omvormt tot een prachtige kookboerderij. Hij zaait de landerijen in met vergeten groenten. Nu ongeveer 350 verschillende rassen. Deze landerijen vormen de tuin van de Historische Groentehof. 

Wat zijn vergeten groenten?

1. De echt vergeten groenten: zoals bijvoorbeeld pastinaak, Huttentut, boomspinazie, Brave Hendrik, aardpeer, hertshoornweegbree, molsla en vele andere soorten.

2. Maar we noemen het ook vergeten groenten als het gaat om de oude rassen van de nu nog bekende groenten zoals De Buggenumer Muuske aardappel, oersla, luie wijvenboon, palmkool.

Bron: www.vergeteneten.nl


Aanmelden voor gratis vermelding op Productenvandeboer.nlInfo Beesel-Limburg Bij het dorp staat de beltmolen De Grauwe Beer, die nog regelmatig in bedrijf is. Daarnaast is in Beesel de Witte Steen te vinden. Ook staat er op de rotonde een groot beeld van een draak, gemaakt door kunstenaar Rik van Rijswick


(Bron: nl.wikipedia.org)

Heb jij een aanvulling voor Beesel-LimburgLaat het ons weten. Bedankt!