Aardappelsoep-met-gehakt 


Inleiding Aardappelsoep-met-gehakt maken is net zo makkelijk als het klinkt. Met een paar simpele ingrediënten een heerlijke gezonde soep. Wat heb je nodig en hoe maak je het? We leggen het op deze pagina uit. Dit is een typische soep die de volgende dag ook lekker is, en volgens sommigen zelfs nog lekkerder! Mocht jij tot die laatste groep behoren, dan maak je de soep alvast klaar voor de dag er na. Eet smakelijk. 

Benodigdheden (3 á 4 personen)

 • 1 liter kipbouillon
 • 2 kleine rode uien
 • 3 á 4 teentjes knoflook
 • ± 6 a 7 aardappelen
 • 500 gram rundergehakt
 • 10 groene chilipepers

Bereiden 

 1. Snij de uien fijn en hak deze vervolgens extra fijn met een koksmes
 2. Snij ook de chilipepers fijn en hak deze ook extra fijn
 3. Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes 
 4. Braad het gehakt rul en bruin in een koekenpan. Voeg meteen de uien en aardappelblokjes toe. Voeg ook de knoflook er geperst aan toe 
 5. Bak het geheel al omscheppend enkele minuten. Wanneer er veel vocht onderin de pan ontstaat, kan deze uit de pan gegoten worden
 6. Voeg de kipbouillon toe en roer het mengsel goed door elkaar
 7. Die de fijngehakte chilipepers er ook bij in en laat de soep koken tot alle ingredienten gaar zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de dikte van de aardappelen)
 8. Zoals gezegd is de soep de volgende dag vaak nog lekkerder; alleen opwarmen is dan voldoende!


Variatie: Als garnering kan op de soep een fijngesneden bosui gelegd worden, dit geeft de soep een extra pittig, vers karakter. Als de soep als maaltijdsoep gegeten wordt, kan er een bakje tortilla-chips bij geserveerd worden. Van origine is dit een Mexicaans recept, maar wordt deze ook in Nederland vooral in de winter erg gewaardeerd. 

Lees meer over de gebruikte ingrediënten in deze aardappelsoep-met-gehakt.